T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - ZİYA GÖKALP ORTAOKULU

Tarihçe

Mahallemizde ilkokul binası Akköprü denen semtte 1927 yılında açılmıştır. O zamanki adı 35. okuldur. Yıllarca 5 sınıflı öğretim yapmıştır.

17 Şubat 1952 yılında taşan Çubuk çayı Akköprü semtini sular altında bırakmış ve 150-160 ev tamamen sular altında kalarak yıkılmıştır. Bu sırada okul da hasara uğramıştır.

Bu felaketten sonra hükümet mahallede yeni tek katlı binaların yapılmasını kararlaştırmıştır. Binaların teslim edilmesinden sonra şantiye binası olarak kullanılan tek katlı yapı ilkokula dönüştürülmüş, Türk yazarı ve düşünürü olan Ziya Gökalp'ın adını alarak 1952 yılında Ziya Gökalp İlkokulu olmuştur.

Bu binada 1958 yılına kadar öğrenime devam edilmiştir. 1958 Yılında işçi sigortaları kurumunun personeline yaptırdığı 19 adet blok apartman şeklindeki sosyal meskenlere mahalle sakinleri taşınınca, ilkokul ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmiştir. 1968 Yılında iki katlı 5 sınıflı betonarme bina yapılarak okul taşınmıştır. Bir sonraki yılda bu binaya 5 sınıf ilave yapılarak genişletilmiş ve şimdiki durumuna getirilmiştir.

İlkokul yeni binasına taşınınca ilkokul olarak kullanılan tek katlı Tanzimat Caddesi´ndeki binaya Mustafa Kemal Lisesi´nin bir şubesi olarak ortaokul öğretime açılmıştır.1969 Yılında ise Fatih Ortaokulu adıyla müstakil ortaokul eğitim ve öğretimine başlamıştır.

1983 Yılımda aynı mahallede bulunan bu iki okuldan ilkokul bölümü ortaokula bağlanarak Ziya Gökalp İlköğretim Okulu olarak öğretimini sürdürmeye başlamıştır.2012 yılı Eylül ayından itibaren ortaokula dönüştürülmüş ve bünyesinde ilkokulumuz faaliyet göstermektedir. Okulumuz Yenimahalle İlçesi Varlık mahallesinde bulunmaktadır.

Okulumuz iki binadan oluşmaktadır. A Blok 2 katlı ve B blok 5 katlıdır.

A blokta 2 anasınıfı,7 sınıf,1 memur odası,1 rehberlik servisi odası,2 idareci odası,2 öğrenci tuvaleti,1 kantin, 1 öğretmenler odası,1 hizmetli odası,1 depo ve kazan dairesinden oluşmaktadır.

 

B Blok ise,13 sınıf,1 spor odası,,6 öğrenci tuvaleti, 2 öğretmen tuvaleti , 1 Bilgi Teknolojisi Sınıfı, 1 arşiv odası.1 fen laboratuarı.1 kütüphane,1 konferans salonu,1 okul aile birliği odasından ve 1 çok amaçlı salondan oluşmaktadır. Hırsızlık ve oluşacak diğer tehditlere karşı güvenlik alarm sistemi ve kamera sistemi mevcuttur.

 

Okul bahçemiz ortalama 1250 m 2 olup, bahçemizde nizami olmayan bir basketbol sahası ve voleybol sahası mevcuttur. Bahçemizin büyük bir kısmı yeşillendirme ve ağaçlandırma için ayrılmıştır.

Okul bahçesini çevreleyen ihata duvarı çok uygun bir şekilde çevrilmiştir. Bahçemizde anasınıfı oyun alanı mevcuttur.. Okulun bir bahçe giriş ve çıkış kapısı vardır. Bu kapı da taşıt trafiğine açık olan yola direkt çıkması ve kural ihlali yapan sürücüler nedeniyle öğrenciler kaza riski ile karşı karşıyadır. Özellikle okul çıkışlarında bu durum problem olduğundan öğrencilerimiz gözetim altında çıkarılmaktadır. Ayrıca okulumuzda bir tane sürekli görev yapan bir güvenlik personelimiz mevcuttur...

Okulumuzda 13 sınıf öğretmeni, 2 özel eğitim sınıf öğretmeni,16 branş öğretmeni,2 görevlendirme öğretmen,1 müdür,1 müdür yardımcısı,4 hizmetli, 2 anasınıfı öğretmeni,1 rehber öğretmen,1 memur mevcuttur. Öğretmenlerimizin hizmet süreleri 1 ile 33 yıl arasında değişmektedir. Yaş aralığı ise 23 ile 58 Aralığında değişmektedir. Öğretmenler arası iletişim çok güçlüdür. Öğretmenlerin okulu, öğrencileri ve çevreyi benimseme ve sahiplenme duyguları çok fazladır. Okulumuz idaresi ile öğretmenler arasında iletişim problemi bulunmamaktadır. Öğretmenlerimizin hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılım ve ilgisi fazladır. Teknoloji kullanımında ve ders planlamalarında istekli davranıldığı ve bu işlerin layıkla yapıldığı görülmektedir. Öğretmenler odasında ve okul kütüphanesinde, sınıfların tamamında bilgisayar; geniş bant İnternet bağlantımız mevcuttur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2020 - Güncelleme: 28.08.2023 16:08 - Görüntülenme: 484
  Beğen | 8  kişi beğendi